Havermoutkoekjes met banaan en chocolade

Op zaterdag 28 oktober 2017 was er opendeurdag in het praktijkhuis in Veurne. Daarop wilden we onze gasten verwennen met een lekker en vooral ook gezond hapje. Ik heb gekozen om havermoutkoekjes te maken met banaan en chocolade. Deze koekjes zijn niet alleen lekker en gezond, maar ook nog eens snel klaar te maken.

ingrediënten

voor +/- 8 koekjes:

  • 1 banaan
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • 50g pure chocolade
  • 80g havermout
  • 30g margarine

bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Weeg alle ingrediënten af.
  3. Maal ongeveer de helft van de havermout fijn.
  4. Mix de banaan.
  5. Smelt de margarine.
  6. Meng de havermout met het bakpoeder, de banaan en de margarine.
  7. Hak de chocolade fijn.
  8. Meng onder het havermoutmengsel.
  9. Schep een lepel van het mengsel op een bakplaat (met bakpapier bekleed!) en vorm koekjes van de gewenste grootte.
  10. Bak de koekjes ongeveer 15 min. in de voorverwarmde oven.
  11. Laat afkoelen en serveer.

TIP: de koekjes zijn lang houdbaar! je kan er een hele week van genieten. Bewaar ze eventueel in de koelkast, dan blijven ze smeuïg.

Reactie schrijven

Commentaren: 0