Bananen-amandelcakejes

Overrijpe bananen in de fruitmand? en wil je eens iets gezonder en gevarieerder dan een milkshake? Dan is dit receptje iets voor jou! Ik maakte met een overrijpe banaan, lekkere banaancakejes met amandelnoten. Lekker en gezond om met mate van te genieten.

Ingrediënten

  • 1 rijpe banaan
  • 20g amandelnoten
  • 1 eetlepel citroensap
  • 88g margarine
  • zoetstof ter vervanging van 50g suiker
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eieren
  • 44g witte bloem
  • 44g bruine bloem
  • 1 koffielepel bakpoeder

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en zet de cupcakevormpjes klaar op een bakplaat.
  2. Verwijder de schil van de banaan en pureer hem met het citroensap.
  3. Meng de margarine met de zoetstof en de honing.
  4. Klop er 1 voor 1 de eieren door. 
  5. Roer er de bloem en het bakpoeder door.
  6. Meng er ook de banaan onder.
  7. Hak de amandelnoten fijn en meng ze onder het deeg.
  8. Verdeel in de cupcakevormpjes.
  9. Bak 30 min. in de voorverwarmde oven. 
  10. laat afkoelen en serveer.

SMAKELIJK!

Reactie schrijven

Commentaren: 0