Granola

Vandaag ben ik aan het foodpreppen. Dit betekent dat ik vanalles van eten aan het voorbereiden ben voor de komende week. Ik heb onder andere deze granola gemaakt. Zo heb ik altijd een gezond ontbijt voor handen. Ik serveer de granola met magere yoghurt en fruit! 

 

Granola is een gezond ontbijtalternatief, zeker als je hem zelf maakt zit hij boordevol vezels. Met soorten uit de winkel moet je vaak opletten of ze niet teveel noten en dus vetten gaan bevatten (noten zijn een bron van goede vetten, maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat we ermee gaan overdrijven) en vaak bevatten ze ook veel suiker! Daarom is het beter om hem zelf te maken. Het is niet moeilijk en neemt niet veel tijd in beslag en met een volledige pot kan je wel even voort. Probeer het zelf maar!


Ingrediënten

  • 300g havermout
  • 200g hazelnoten
  • 50g sesamzaadjes
  • 50g pompoenpitten
  • 6 eetlepels honing
  • 12 eetlepels water

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng de havermout met de sesamzaadjes en de pompoenpitten.
  3. Hak de hazelnoten fijn en meng ze onder de havermout.
  4. Meng de honing met het water en voed bij de havermout met noten en zaden.
  5. Roer alles goed door elkaar.
  6. Bedek en bakplaat met bakpapier en doe er het havermoutmengsel op.
  7. Spreid mooi open.
  8. Plaats ongeveer 30 min. in de voorverwarmde oven.
  9. Haal regelmatig uit om even om te roeren.
  10. Laat afkoelen en bewaar in een luchtdichte bokaal.
  11. Serveer je portie met magere yoghurt en vers fruit.

SMAKELIJK!

TIP 1: Je kan ook naar smaak nog wat kokosschilfers of kaneel toevoegen.

TIP 2: Je kan de noten en zaden uit mijn recept ook vervangen door een ander soort noten of zaden die jij graag eet.

Reactie schrijven

Commentaren: 0