Cappuccino van broccoli

Volop het kerstfeest aan het voorbereiden en dus een beetje aan het experimenteren in de keuken. En dit om jullie te inspireren met gezonde alternatieven voor het vettige en zware kerstdiner. 

 

Hierbij een broccolisoepje, feestelijk afgewerkt met een laagje melkschuim en wat groene kruiden. Kan perfect als hapje of als voorgerechtje.

 

Veel plezier met het receptje!

Ingrediënten

Voor de soep:

  • 2l water
  • 2 vetarme groentebouillonblokjes
  • 2 broccoli's
  • 1 prei
  • 1 ui
  • Perper en zout

Voor de afwerking:

  • Magere melk
  • Groene kruiden (naar smaak)

Bereidingswijze

  1. Breng het water met de bouillonblokjes aan de kook.
  2. Reinig de broccoli. (Je kan gerust ook de steel gebruiken om in de soep te doen!).
  3. Reinig de prei en was de aarde vantussen de bladeren.
  4. Snijd de groenten (broccoli, prei, ui) grof.
  5. Kook de groenten gaar in de bouillon.
  6. Mix de soep en kruid naar smaak met peper en zout.
  7. Zet de melk op een vuurtje en klop tot je schuim krijgt. 
  8. Verdeel de soep in glaasjes en schep er wat schuim op. 
  9. Werk af met wat groene kruiden naar smaak.

SMAKELIJK!

Reactie schrijven

Commentaren: 0