Pasta met groentensaus en feta

Snel klaar, lekker en gezond! wat wil je nog meer!

 

Dit is een ideaal receptje voor mensen die weinig tijd hebben 's avonds om te koken, en je kunt veel op voorhand voorbereiden. 

 

Daarnaast is het gezond. Ik heb gewerkt met volkoren pasta. Volkoren pasta bevat meer vezels, waardoor we er minder moeten van eten om voldoende gevuld te zijn. 

 

Tenslotte bevat het recept veel groenten, en geen vlees. Ter vervanging van het vlees heb ik gekozen voor feta kaas. Het is geen magere kaas, maar als we de portie beperken dan mogen we deze gerust eten.

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • 200g champignons 
  • 1 wortel
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 100g feta
  • 150g volkoren pasta (ongekookt)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout
  • Italiaanse kruiden
  • Enkele blaadjes basilicum

Bereidingswijze

Deze stappen kun je gerust op voorhand al uitvoeren en in de koelkast plaatsen voor als je thuiskomt na een drukke dag:

  1. Snipper de ui en de look fijn.
  2. Snijd de courgette, paprika en wortel in blokjes.
  3. Snijd de champignons in schijfjes.

Op het moment zelf uit te voeren:

  1. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking in ruim gezouten water.
  2. Verhit de olijfolie en stoof hierin de ui, look.
  3. Stoof daarna de andere groenten mee.
  4. Voeg de tomatenblokjes toe.
  5. Kruid naar smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden.
  6. Snijd de feta in blokjes.
  7. Giet de pasta af en serveer met de groentensaus en enkele blokjes feta.

SMAKELIJK!

Reactie schrijven

Commentaren: 0