Amandel- vanille granola

Healthy Breakfast! 

 

Met deze granola ben je op goede weg om de dag gezond te starten. 

 

De volkoren granen zorgen ervoor dat je er lang een voldaan gevoel van hebt. 

De noten zorgen voor gezonde vetten. en honing voor de zoete touch. 

(Je kan de honing ook vervangen door zoetstof, wanneer je helemaal suikervrij wilt werken.)

 

Veel succes!

IngrediËnten

  • 200g havermout
  • 70g amandelschilfers
  • 30g amandelnoten
  • 20g amandelmeel
  • 3 eetlepels zonnebloempitten
  • 2 eetlepels arachideolie
  • snuifje kaneel
  • 4 eetlepels honing of zoetstof
  • 1 zakje vanillezoetstof (bv. Canderell vanille)
  • 1 vanillestokje

Bereidingswijze

  1. Hak de amandelen fijn.
  2. Meng de havermout met de amandelen, de amandelschilfers, het amandelmeel en de zonnebloempitten.
  3. Voeg de arachideolie, de honing en een snuifje kaneel toe.
  4. Snijd het vanillestokje middendoor en voed de zaadjes toe aan het mengsel.
  5. Roer goed zodat alles zich door elkaar verspreid.
  6. voeg de vanillezoetstof toe.
  7. Verwarm de oven voor op 190°C.
  8. Verspreid de granola over een met bakpapier bedekte bakplaat.
  9. Bak gedurende 30 min. in de oven. 
  10. LET OP! roer regelmatig om zodat alles wat kan bakken en dat het niet aanbrand.

Serveer met magere yoghurt en fruit.

 

SMAKELIJK!

Reactie schrijven

Commentaren: 0