Homemade granola met gedroogde abrikoos

It's Granola time again!

 

De vorige portie was op, dus tijd voor een nieuwe variant!

 

Ik heb dit keer gekozen voor een variant met gedroogde abrikozen, pompoenpitten, pecannoten en een beetje zwarte chocolade.

 

Lekker, vol gezonde vetten en vooral natuurlijke suikers. Probeer het zelf even uit en laat mij zeker weten wat je ervan denkt.

Ingrediënten

  • 250g havermout
  • 75ml water
  • 75g pompoenpitten
  • 75g pecannoten
  • 100g gedroogde abrikozen
  • Snuifje kaneel
  • Snuifje gemberpoeder
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 3 eetlepels honing
  • 75g zwarte chocolade

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng de havermout met het water, de olie, de honing, pompoenpitten, kaneel en gemberpoeder.
  3. Hak de noten fijn, en meng ze eronder.
  4. Verdeel dit mengsel over een met bakpapier bedekte bakplaat.
  5. Bak gedurende 20 min. in een voorwerwarmde oven. 
  6. Roer af en toe even om.
  7. Snijd de gedroogde abrikozen fijn. 
  8. Voeg ze na 20 min. toe aan de granola en bak nog eens 10 min. in de oven. 
  9. Roer ook nu af en toe even om.
  10. Haal uit de oven wanneer de granola voldoende goudbruin gebakken is. 
  11. Laat afkoelen.
  12. Hak ondertussen de chocolade fijn.
  13. Men onder de afgekoelde granola en bewaar in een gesloten bokaal.

SMAKELIJK!

Reactie schrijven

Commentaren: 0