Ontbijtmuffins

Vorig weekend ben ik met een aantal vriendinnen een weekendje naar Barcelona geweest. We moesten 's morgens vroeg vertrekken, en op de luchthaven vind je natuurlijk weinig gezonde alternatieven.

 

Dus heb ik zelf ontbijtmuffins voor ons gebakken! Zo ben je niet afhankelijk van wat ze in de shops op de luchthaven verkopen en heb je toch snel een gezond ontbijt. 

 

Je kan deze natuurlijk ook gewoon maken voor thuis, maar ze zijn zeer gemekkelijk on- the- go mee te nemen.

 

Zelf even uitproberen? 

Ingrediënten

  • 125g volkoren bloem
  • 125g witte bloem
  • 50g bakmargarine
  • 2 eieren
  • 120ml magere melk
  • 40g havermout
  • 40g gahakte hazelnoten
  • Zoetstof ter vervanging van 100g suiker
  • 1 hand diepvriesframbozen
  • 2 theelepels bakpoeder
  • Snuifje zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Meng de volkoren bloem met de witte bloem, havermout, snuifje zout, bakpoeder, zoetstof en gehakte hazelnoten.
  3. Meng de eieren met de melk en de gesmolten bakmargarine.
  4. Meng beiden onder elkaar en spatel er de frambozen door.
  5. Schep uit in muffinvormpjes. Vul ze voor 3/4.
  6. Bak ze 25 à 30 minuten in een voorverwarmde oven.
  7. Laat afkoelen en serveer!

SMAKELIJK!

Reactie schrijven

Commentaren: 0