Havermoutpannenkoeken

Gezond en alternatief ontbijt. 

 

Deze morgen had ik geen zin in een gewone boterham met belg. Daarom heb ik havermoutpannenkoekjes gebakken. Het is eens iets anders als ontbijt! en ze bewaren wel 5 dagen in de koelkast. Dus je kan ze gerust in het weekend maken en er de hele week van genieten.

 

Om het gezond te houden combineer je ze best met yoghurt en fruit of confituur met verminderd suikergehalte. 

 

Wat denk jij? Volgende week pannenkoeken als ontbijt?

Ingrediënten

voor 12 stuks (klein)

  • 50g havermout
  • 50g bloem
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel zoetstof
  • 1 zakje vanillezoetstof
  • 150ml magere of hafvolle melk
  • 2 eetlepels arachideolie

Bereidingswijze

  1. Maal de havermout tot meel.
  2. Meng met de bloem.
  3. Splits de eieren en meng de dooiers onder de bloem.
  4. Meng hier ook de melk en de zoetstof onder.
  5. Klop de eiwitten stijf en meng voorzichtig onder de massa.
  6. Laat de pan heet worden op het vuur en wrijf in met wat olie.
  7. Bak kleine pannenkoekjes. (Je krijgt +/-12 stuks uit een deeg, afhankelijk van de grootte van de pannenkoekjes).
  8. Serveer met magere yoghurt of magere platte kaas en fruit.

SMAKELIJK!

Reactie schrijven

Commentaren: 0