Overnight chiapudding

Onder het motto "Variatie doet eten" maakte ik deze morgen een alternatief ontbijtje*. Het is zeer gemakkelijk klaar te maken en niet veel werk. De avond voordien voorbereiden en 's morgens uit de koelkast halen, afwerken en klaar om op te eten. Zo eenvoudig kan het zijn.

 

Een snel en gezond alternatief! 

 

Tevens gemakkelijk om "on the go" mee te nemen voor als het snel moet gaan 's morgens. 

Aanpasbaar aan het seizoen, door bv. van fruit te variëren. Wie heeft er bijvoorbeeld zin in een winterse variant met een gebakken appeltje met kaneel? Of liever peer en chocolade? Of banaan en  pindakaas? 

Laat je fantasie de vrije loop en laat me weten wat jouw favoriete combinatie is.

 

* Kan ook als tussendoortje gegeten worden.

Ingrediënten

Voor 1 persoon:

  • 200ml melk (magere, halfvolle of ongezoete sojamelk)
  • 3 eetlepels chiazaadjes
  • Kaneel naar smaak
  • 1 koffielepel honing

Afwerking naar keuze: 

bv. confituur, vers fruit, noten, zaden, pitten, 100% pindakaas, ...

Bereidingswijze

  1. Meng 200ml melk naar keuze met 3 grote eetlepels chiazaadjes, een koffielepel honing en kaneel naar smaak.
  2. Laat 1 nacht opstijven in de koelkast.
  3. Werk af naar smaak met vers fruit, ... .

SMAKELIJK!

 

Ps: Deze portie is bedoeld als ontbijt. Als tussendoortje kan je dit in 2 porties onderverdelen.

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Lisa (vrijdag, 18 december 2020 17:55)

    Heel erg lekker receptje, ik heb deze gekozen als tussendoortje in de peer en chocolade variant. Ik probeer zeker nog de andere receptjes uit!