Bananenbrood

Zoek je een leuk alternatief voor brood tijdens het ontbijt? Of een gezonde vervanger voor dat stukje cake bij de koffie? Dan is een bananenbrood voor jouw de oplossing. Als ontbijt kan je het eten met magere yoghurt en fruit. Als tussendoortje neem je gewoon een stukje. Het is een gemakkelijk recept en dus voor iedereen haalbaar.

Probeer het zelf even uit en laat mij weten wat je ervan vond!

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 1 potje magere yoghurt
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels zoetstof
  • 2 eetlepels bakpoeder
  • 100g witte bloem
  • 140g volkoren bloem
  • 3 zeer rijpe bananen
  • Margarine en bloem (voor in de ovenschaal)

Bereidingswijze

  1. Meng de 2 soorten bloem met het bakpoeder.
  2. Mix de bananen met de honing, zoetstof, yoghurt en eieren.
  3. Meng nu het bananenmengsel onder de bloem tot een gladde massa.
  4. verwarm de oven voor op 160°C.
  5. Neem je ovenschaal en vet die in met wat margarine.
  6. Strooi er wat bloem in en klop goed weer uit. 
  7. Doe het mengsel erin en verdeel zodat er overal ongeveer evenveel zit.
  8. Bak 35 min. op 160°C.
  9. Dek nu af met aluminiumfolie.
  10. Laat nog eens 30-35 min. bakken.
  11. Check met een prikker of het brood klaar is. (Er hangt geen deeg meer aan de prikker als je die uit het brood haalt).
  12. Laat afkoelen en serveer naar smaak met magere yoghurt en fruit.

SMAKELIJK!

Reactie schrijven

Commentaren: 0