Bananenbrood met chocolade

Het is feestdag, dan heb ik wat tijd om in de keuken te duiken. In mijn fruitmand had ik nog enkele overrijpe bananen liggen ideaal voor het volgende receptje!

 

Ik maakte dan ook dit heerlijke en gezonde bananenbrood! lekker als ontbijt met yoghurt en fruit of als tussendoortje. 

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • zoetstof ter vervanging van 120g suiker
  • 100g witte bloem
  • 100g havermout
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 50g amandelpoeder
  • 120g margarine
  • 2 eetlepels citroensap
  • snuifje zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng de suiker met de margarine.
  3. Spilts de eieren en meng de eigelen 1 voor 1 door de boter.
  4. Klop de eiwitten op met een snuifje zout.
  5. Mix de havermout tot een fijne bloem.
  6. Meng de 2 soorten bloem met het bakpoeder en het amandelpoeder.
  7. Meng door het botermengsel tot een samenhangend beslag.
  8. Prak de bananen met het citroensap en roer door het beslag.
  9. Spatel voorzichtig het opgeklopt eiwit eronder.
  10. Vet de cakevorm in en bestrooi met bloem.
  11. Doe het beslag in de cakevorm.
  12. Plaats ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven op 180°C.
  13. Laat afkoelen en serveer.

TIP: als ontbijt kan je het serveren met magere yoghurt of platte kaas en vers fruit.

Tussendoor kan je het gewoon zo eten in plaats van een sneetje cake.

 

SMAKELIJK!

Reactie schrijven

Commentaren: 0