Havermoutpap met banaan en chocolade

Deze morgen had ik tijd om een havermoutpap te maken. Je hebt er de laatste tijd al verschillende varianten zien passeren, maar deze vind ik zelf een echte topper!

 

Ik maakte namelijk een combinatie van pure chocolade en banaan. Ik ben een zoete mondje, de banaan maakt het lekker zoet, terwijl de zwarte, bittere chocolade de smaken mooi in evenwicht brengt. 

 

Havermoutpap heeft me daarnaast een vol gevoel tot de middag! Probeer het zelf maar even. 

 

Ik moet wel toegeven, dat ik in het begin even moest wennen aan de smaak en textuur van havermoutpap, Maar nu ben ik helemaal verkocht!

 

Ingrediëtnen

  • 30g havermout
  • 150ml magere melk
  • 1 banaan
  • 1 klein reepje zwarte chocolade (+/- 15g)
  • Zoetstof naar smaak indien gewenst

Berieidingswijze

  1. Breng de melk met de havermout en de chocolade aan de kook en laat al roerend binden.
  2. Werk af met enkele schijfjes banaan. 
  3. Voeg zoetstof toe naar smaak indien gewenst.

SMAKELIJK!

Reactie schrijven

Commentaren: 0