Wortelgranola

Dit weekend heb ik mijn voorraad granola weer aangevuld, nu kan ik weer eventjes voort. Ik heb geen vast recept, dit keer probeerde ik iets nieuws, namelijk "wortelgranola". Ik las het eens in een boek en gaf er mijn eigen, hoe kan het ook anders "gezonde" touch aan.  Ik hoor jullie al denken, wortelen in granola? Ja hoor, een wortel is een redelijk zoete groente, perfect te verwerken in een zoet recept dus, denk maar aan een wortelcake

 

LET OP! ik voegde nog steeds een kleine hoeveelheid honing, agave- of ahornsiroop toe. De hoeveelheid per portie blijft wel beperkt, maar het blijft suiker, dus overdrijf hier niet mee.

 

Granola is in combinatie met yoghurt of melk en fruit, het perfecte ontbijt!  Maar hé die boterham is zeker niet slecht hoor! zorg voor voldoende variatie!

 

Benieuwd hoe dit smaakt? Probeer het zeker even uit en laat gerust weten wat je ervan vind!

IngrediËnten

  • +/- 100g geraspte wortelen
  • 30g amandelen
  • 25g kokosrasp
  • 25g zonnebloempitten
  • 150g havermout
  • Snuifje gemalen gember
  • Snuifje kaneel
  • 2.5 eetlepel honing of agavesiroop of ahornsiroop
  • 2 eetlepels arachideolie (of andere plataardige olie bv. zonnebloemolie)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Hak de noten grof. 
  3. Meng de wortelen met de gehakte amandelen, kokosrasp, zonnebloempitten en havermout.
  4. Kruid met gember en kaneel.
  5. Meng er de honing en olie onder. 
  6. Bedek een bakplaat met bakpapier.
  7. Verspreid de granola over de bakplaat en bak ongeveer 30 min. (goudbruin, afhankelijk van de snelheid van je oven) in de voorverwarmde oven. 
  8. Roer regelmatig om tijdens het bakken, zodat de granola gelijkmatig kleurt.
  9. Haal uit de oven en laat afkoelen. 
  10. Bewaar in een luchtdichte pot.

Serveer met magere, ongesuikerde yoghurt en vers fruit. 

 

SMAKELIJK!

Reactie schrijven

Commentaren: 0