Kersttaartjes
Dessert · 24. december 2021
Het jaar is weer voorbij gevlogen en daar zijn de feestdagen weer. ben je nog last minute op zoek naar inspiratie voor je Kerst- of Nieuwjaarsdessert? Dan zijn deze kersttaartjes misschien wel iets voor jou. Ik moet toegeven dat ik oorspronkelijk voor een traditionele kerstbuche ging zoals ik deze al enkele jaren post. Maar dat plan viel in het water, en dan maakte ik er kerstaartjes van. Dus veel succes! ;) P.S.: Je kan deze taartjes ook voor een andere gelegenheid dan voor kerst maken hé.

Volkoren brood
Breakfast · 14. december 2021
Tijd om nog eens brood te bakken. Ik eet heel graag brood! En wat je ook overal mag horen, brood past perfect binnen gezonde voeding! Meestal koop ik gewoon brood bij de bakker, ik varieer heel veel in het soort brood, maar ik merk wel dat ik niet overal fan ben van het volkoren brood. Ik vind het vaak droog. daarom ging ik zelf aan de slag en dit is het resultaat.

Speculaascake
Dessert · 24. september 2021
Vandaag ben ik nog eens aan het bakken geslagen, want dat was al even geleden. Ik koos voor een healthy speculaascake. Gemaakt met speculoos en speculaaskruiden. Zijn jullie net als mij een enorme fan van speculoos? Ik ontdekte een aantal jaren geleden volkoren speculoos. Bijvoorbeeld de Lotus 6- granen speculoos of Vermeiren volkoren. Ik vind deze nog lekkerder en voller van smaak. Sindien gebruik ik deze heel vaak, als topping op op

Pittige parelcouscous met falafel
Diner · 09. september 2021
Ik stond deze week in de winkel voor het rek met vleesvervangers. Zelf heb ik er nog niet vaak mee gewerkt, en daarom wou ik er wel eens mee aan de slag gaan. Ik koos voor falafel balletjes. Wil je een goede vleesvervanger kiezen? Houd dan rekening met de volgende criteria. Ik combineerde de falafel met een pittige couscous (ik koos hier voor parelcouscous, niet volkoren, maar wel gecombineerd met heel veel groenten. maar je kan even goed kiezen voor een volkoren couscous of volwaardige rijst.

Pasta met champignons en groene asperges
Diner · 24. augustus 2021
Snel en gezond? Dan zit je goed met deze pasta! Groentjes snijden, aanstoven, kruiden, afwerken met room en klaar. Zo simpel kan gezond koken zijn! Je hoeft het niet altijd te ver te zoeken, neem enkele groenten (varieer voldoende) en maak er een lekkere pasta mee. Kies voor volkoren pasta, deze bevat meer vezels, waardoor we er langer mee gevuld zullen zijn. Ik werkte deze pasta af met wat parmaham, maar je kan even goed kiezen voor wat Parmezaanse kaas, mozzarella, burrata, pancetta,... .

Crumble met nectarines
Breakfast · 24. mei 2021
Vorige week was ik erg enthousiast in de winkel, er is namelijk weer een ruime keuze aan zomerfruit ter beschikking: aardbeien, frambozen, meloen, nectarines,... . En dat fruit ging vlot in mijn winkelkar. Iets meer dan een week later heb ik enkele nectarines die aan het zacht worden zijn. Ideaal voor een crumble, als dessert of ontbijt.

Perenpunch met gember en vanille
Drinks · 16. februari 2021
Februari is de maand van Tournée Minérale. Ondertussen zijn we al over halfweg. Hebben jullie nog steeds voldoende inspiratie voor alcoholvrije en gezonde alternatieven? Ik ging alvast experimenteren. En ik deel het resultaat heel graag met jullie. Het werd een punch met de zachte smaak van peer, de pittige smaak van gember en een toets vanille. Succes met de laatste week en een half!

Quiche met groene kool en camembert
Lunch · 13. februari 2021
Vandaag was het tijd om de overschotjes uit de koelkast te verwerken. Ik had van deze week een restje groene kool en nog wat camembert. voldoende om er een quiche mee te maken!

Breakfast · 10. januari 2021
Ik ben al langer op zoek naar een goed recept voor havermoutwafels. Toen ik door de instagrampagina en website van het horecavirus scrolde, kwam ik dit receptje tegen. Een topper als je het mij vraagt. Daarom deel ik hun recept dan ook graag hier met jullie!

Kerstbuche met sinaasappel
Dessert · 20. december 2020
We kennen het allemaal, na een lang en uitgebreid kerstmenu volgt de kerstbuche. Vaak heel zwaar, en achteraf hebben we een overvol gevoel. Daarom heb ik voor een alternatief gezorgd. Een kerstbuche die licht, luchtig en gezonder is dan de klassieke versie. Benieuwd wat jullie ervan vinden. Ik kon er alvast mijn familie mee bekoren!

Meer weergeven