Gezonde recepten

Op regelmatige tijdstippen verschijnt er een receptje op mijn facebookpagina. Deze recepten kan je ook hier terugvinden.

 

Reageer op het bericht bij vragen, of met een foto van je eigen versie!

Havermoutpap met appel en kaneel

BREAKFAST TIME! 

 

Een koude en regenachtige morgen vraagt om een verwarmend ontbijt. Daarom heb ik gekozen om deze morgen havermoutpap te maken. ik combineerde de pap met gestoofde appeltjes met kaneel. 

 

Havermout is rijk aan vezels en zorgt voor een voldoende gevuld gevoel bij het ontbijt. 

De melk die we gaan gebruiken is dan weer een bron van eiwitten, die belangrijk zijn voor het onderhoud en het opbouwen van spieren.

We werken af met appel die gezonde en natuurlijke suikers bevat en veel vitaminen en mineralen. 

Amandelschilfers en pompoenpitjes vormen hier de finishing touch. Ze bevatten gezonde vetten, namelijk onverzadigde vetten.

 

Veel succes!

meer lezen 0 Berichten

Perentaart met speculoos

De herfst is deze week van start gegaan. Dit betekent dat het weer langzaam wat grijzer wordt. Meer tijd om te gaan experimenteren en dan vooral bakken in de keuken. 

 

Ik heb gewerkt met een seizoensproduct namelijk de peer. Je kan dit receptjes maken met verse peren (die goed rijp zijn), maar ik heb voor peren uit blik gekozen. Let er wel op als je peren uit blik gebruikt dat je de variant neemt op sap en niet op siroop, want deze bevatten natuurlijk meer suiker. 

Daarnaast moet je ze goed laten uitlekken zodat de taart niet te zacht of vochtig wordt.

 

Vervolgens heb ik gekozen om te werken met een kruimeldeeg in plaats van een bladerdeeg omdat kruimeldeeg minder vet is en dus ook minder Kilocalorieën zal bevatten dan bladerdeeg. Tenslotte koos ik voor volkoren speculoos en light room voor de vulling. Volkoren speculoos bevat meet vezels dan de gewone variant. Dit zorgt ervoor dat we goed gevuld gaan zijn met een stuk taart.  Light room bevat dan weer weinig vet. Daarom wordt er ook wat maïszetmeel gebruikt in de vulling, voor de binding.

 

Veel herfstig bakplezier.

meer lezen 0 Berichten

Volkoren pasta met geitenkaas

Snelle en vegetarische pasta! 

 

Dit gerechtje is iets wat ik snel gemaakt heb op een avond wanneer weinig tijd was om te koken. Het staat binnen de 30 minuten op tafel. Daarnaast is het ook gezond en vegetarisch.  Ideaal voor als je bijvoorbeeld 1 dag per week vegetarisch wilt eten. 

 

Let op, want geitenkaas is wel een vette kaas. het is moeilijk om een mager alternatief te vinden. Daarom dienen we het met mate te gebruiken. Overdrijf er dus zeker niet mee. Het is een smaakmaker in dit gerechtje. 

 

De volkoren pasta zorgt ervoor dat we ondanks een kleinere portie pasta, toch voldoende gevuld zullen zijn. 

 

Veel succes!

meer lezen 0 Berichten

Speculoosgranola

Tijd voor een nieuwe granola! 

 

Granola is een gezond ontbijtalternatief. Het bevat volkoren granen, die ons een gevuld en verzadigend gevoel gaan geven. Daarnaast ook gezonde vetten, voornamelijk uit de noten, zaden, pitten en de olie die worden toegevoegd.  Je kunt ze aanvullen met smaakmakers naar keuze en daardoor eindeloos variëren.

 

Deze keer koos ik voor een Speculoosgranola met walnoten.  Walnten uit de tuin die we gedroogd hebben om langer te bewaren. 

Smaak niet alleen lekker, ruik ook heerlijk tijdens het bereiden in de keuken (door de speculooskruiden!). Jammer dat ik de geur niet kan delen!

 

Aan de slag dus!

meer lezen 0 Berichten

Risotto met oesterzwammen

Vandaag ga ik voor lekker vegetarisch!

 

Ik heb gekozen voor een risotto, gecombineerd met oesterzwammen en groene asperges.

 

Momenteel is het niet echt seizoen voor asperges, maar ik had nog een overschotje in de diepvries zitten, ideaal voor dit gerechtje. Oesterzwammen kun je het hele jaar door  verkrijgen. 

 

Vegetarisch eten, is niet persé gezonder, maar wel beter voor het milieu! En dat thema komt tegenwoordig vaak aan bod. Daarom wil ook ik hierop inspelen en jullie extra inspiratie geven met dit gerechtje. 

 

TIP: Wanneer je 1x per week vegetarisch eet, is het niet echt nodig om vlees of vis te vervangen, maar het mag natuurlijk wel. Wanneer je dagelijks vegetarisch eet dan moeten we het vlees of vis regelmatig vervangen door een volwaardige vleesvervanger, om geen tekorten op te lopen. 

 

Veel plezier met het receptje!

meer lezen 0 Berichten

Oosters Varkenshaasje

Het Klassieke Varkenshaasje kennen we allemaal. Daarom wou ik er deze keer een andere touch aangeven. 

 

Daarom koos ik voor een Oosterse versie met rijst en gewokte groentjes met sesamzaadjes. 

 

De Oosterse keuken is gekend voor de heerlijke geuren, kleuren en weelderige smaken. Door onder andere gember en sojasaus te gebruiken geven ze gerechten veel smaak.

 

Benieuwd om dit zelf te proberen? Je vind het receptje hieronder.

meer lezen 0 Berichten

Homemade granola met gedroogde abrikoos

It's Granola time again!

 

De vorige portie was op, dus tijd voor een nieuwe variant!

 

Ik heb dit keer gekozen voor een variant met gedroogde abrikozen, pompoenpitten, pecannoten en een beetje zwarte chocolade.

 

Lekker, vol gezonde vetten en vooral natuurlijke suikers. Probeer het zelf even uit en laat mij zeker weten wat je ervan denkt.

meer lezen 0 Berichten

Amandel- vanille granola

Healthy Breakfast! 

 

Met deze granola ben je op goede weg om de dag gezond te starten. 

 

De volkoren granen zorgen ervoor dat je er lang een voldaan gevoel van hebt. 

De noten zorgen voor gezonde vetten. en honing voor de zoete touch. 

(Je kan de honing ook vervangen door zoetstof, wanneer je helemaal suikervrij wilt werken.)

 

Veel succes!

meer lezen 0 Berichten

Dorade met kruidensaus en prei

Zondag, visdag!

 

Vandaar dit receptje met tarbot. 

 

Vis is rijk aan gezonde vetten, voornamelijk omga 3. 

omega 3 is belangrijk voor een goede gezondheid van ons hart, het in stand houden van een goede bloeddruk en voor onze hersenen.

 

Redenen genoeg om te genieten van een lekker stukje vis!

meer lezen 0 Berichten

Pasta met groentensaus en feta

Snel klaar, lekker en gezond! wat wil je nog meer!

 

Dit is een ideaal receptje voor mensen die weinig tijd hebben 's avonds om te koken, en je kunt veel op voorhand voorbereiden. 

 

Daarnaast is het gezond. Ik heb gewerkt met volkoren pasta. Volkoren pasta bevat meer vezels, waardoor we er minder moeten van eten om voldoende gevuld te zijn. 

 

Tenslotte bevat het recept veel groenten, en geen vlees. Ter vervanging van het vlees heb ik gekozen voor feta kaas. Het is geen magere kaas, maar als we de portie beperken dan mogen we deze gerust eten.

meer lezen 0 Berichten

Guiltfree tiramisu

De krokusvakantie afsluiten met een guiltfree pleasure?

 

Hou je van de Italiaanse zon en ook van hun keuken? 

 

Dan heb ik hier het ideale receptje voor jou. Een heerlijke guiltfree tiramisu. 

 

Waarom is deze versie gezonder? Ik heb de mascarpone, een kaassoort die rijk is aan vet, vervangen door een luchtige en magere ricotta kaas. In plaats van suiker kies ik voor zoetstof. Deze 2 wijzigingen zorgen ervoor dat mijn versie minder vet en geen suiker bevat in vergelijking met het originele recept.

 

Veel succes!

meer lezen 0 Berichten

Virgin mojito

De maand Februari loopt stilaan op z'n einde. Dit betekent ook dat Tournée Minérale er bijna op zit. 

Graag inspireer ik jullie op deze zonnige dag nog even om deze periode tot een goed einde te brengen. 

 

Om de maand feestelijk af te sluiten heb ik gekozen voor een klassieker, namelijk de virgin mojito, met limoen en munt in de hoofdrol, zonder suiker en vooral zonder alcohol. Perfect in dit zonnige weertje.

 

Benieuwd? Het receptje vind je hieronder.

meer lezen 0 Berichten

Gember-citroen limonade

Inspiratie nodig voor een alcoholvrije  en gezond aperitief/ frisdrank om het 3 de weekend  Tournée Minérale te vieren? Wil je het fris, zoet en kruidig tegelijkertijd? Dan heb ik hier voor jouw het ideale drankje!

 

Deze limonade is fris door een vleugje citroen, zoet door de siroop op basis van zoetstof en kruidig door de gember.  

 

Gember zou tevens heel wat positieve effecten op onze gezondheid hebben. 

Het helpt tegen misselijkheid door het kalmerend effect op de maag. Daarnaast heeft het een licht pijnstillende werking en helpt het tegen migraine doordat het de bloedvaten in de hersenen (die wat opzwellen tijdens een migraine aanval) helpt ontzwellen. 

 

Heel wat redenen dus om gember te eten en dus deze limonade even uit te proberen. Het is heel eenvoudig.

meer lezen 0 Berichten

Mocktail met zwarte thee

Tournée minérale is bijna een weekje gestart, tijd voor wat inspiratie dus. Ik heb een mocktail gemaakt met zwarte thee. Een ingrediënt die niet zo alledaags is in een cocktail of mocktail. Voor de zoete toets werkte ik met witte zero limonade en voor het zurige met wat citroensap. Voor wie het zo nog niet Zoet genoeg is kan je er nog wat vloeibare zoetstof aan toevoegen.

 

Hieronder vind je het receptje.

 

SANTÉ!

 

Waarom het zo interessant is om minder of geen alcohol te drinken vind je hier.

meer lezen 0 Berichten

Tournée Minérale

Januari loopt stilaan op z'n einde en februari staat alweer voor de deur. Tijd om ons lichaam wat "rust" te gunnen van de vele feestdagen en recepties. 

 

Februari is dan ook de maand ven "Tournée Minérale". Tournée Minérale is een initiatief van de stichting tegen kanker. Waarmee ze willen aantonen dat het niet gaat over jezelf iets ontzeggen, maar dat je erbij wint om het even te laten. Zo ga je vooral ook beseffen dat je het eigenlijk niet nodig hebt. 

 

Deze maand is een stap in de goede richting. Maar ik vind het vooral belangrijk dat we gedurende het ganse jaar alcohol met mate kunnen drinken en dat we beseffen dat het ook zonder kan. 

Met mate betekent niet meer dan 10 eenheden per week. 1 eenheid is bijvoorbeeld een glas cava, een pintje of een glas wijn. Een sterker bier telt voor 2 eenheden.

meer lezen 0 Berichten

Amandelcake met blauwe bessen

Bekomen van de feestdagen en toch genieten van het weekend? Het kan! Met dit guiltfree amandelgebak met blauwe bessen en een heerlijke koffie. 

 

Het is niet echt het seizoen van de blauwe bessen, maar ze zijn het hele jaar door in de diepvries verkrijgbaar, minstens even goed als vers. Amandelen zijn rijk aan vetten, maar vooral "goede" vetten of onverzadigde vetten.

 

De feestdagen zijn voor iedereen een drukke periode die gepaard gaat met veel eten en drinken. Dit gebak is ideaal om te genieten en bevat toch gezonde vetten, minder suiker en meer vezels. Wat wil je nog meer om het jaar goed in te zetten?

meer lezen 0 Berichten

Tiramisu Kerstbuche

Nog meer gezonde inspiratie voor het kerstdiner, met deze afsluiter van de maaltijd. Een typische kerstbuche! Al heb ik de suiker en vetrijke buches van de bakker een gezondere toets proberen te geven. Ik maakte er eentje zonder suiker, lager in vet en met meer vezels! 

 

Om de vulling te maken koos ik voor ricotta in plaats van mascarpone. Mascarpone is een vettige kaas die in recepten perfect te vervangen is door de magere kaas ricotta. Zo besparen we op vet en op energie (kcal). Daarnaast kies ik zoals wel vaker bij desserts voor Zoetstof in plaats van suiker en vervang ik de bloem in de biscuit gedeeltelijk door bruine bloem.

Bijkomend voordeel is dat de buche echt net veel werk is! De meeste tijd moet hij gewoon opstijven in de koelkast.

 

Hopelijk genieten jullie evenveel van het eindresultaat als mijn familie en ik.

 

Succes!

meer lezen 0 Berichten

Cappuccino van broccoli

Volop het kerstfeest aan het voorbereiden en dus een beetje aan het experimenteren in de keuken. En dit om jullie te inspireren met gezonde alternatieven voor het vettige en zware kerstdiner. 

 

Hierbij een broccolisoepje, feestelijk afgewerkt met een laagje melkschuim en wat groene kruiden. Kan perfect als hapje of als voorgerechtje.

 

Veel plezier met het receptje!

meer lezen 0 Berichten

Speculaas

De Sint  brengt heel wat lekkers mee. Vaak met veel suiker en vet. daarom heb ik dit receptje voor jullie gemaakt. Het zijn Speculaaskoekjes met de helft minder suiker.

 

Waarom niet zonder suiker als het gezond moet zijn?

meer lezen 0 Berichten

Pimp your tea

Een warm thee'tje in de namiddag kan mij zo smaken! En om er wat variatie in te brengen, pimp ik mijn gewone thee soms met fruit. Zo maak ik hem wat zoeter zonder er suiker aan toe te voegen en kan ik eindeloos variëren met verschillende smaken.

 

een echte aanrader voor "tea-lovers" dus.

 

Ik heb vandaag gekozen voor zwarte thee met passievrucht. 

 

Heb je geen passievrucht in huis? Kies dan voor mandarijn, clemantiene, diepvriesvruchten, peer,... . Je kan dus heel wat fruit hiervoor gebruiken. kies wel voor goed rijp fruit, dit geeft meer smaak af.

De zwarte thee kan je gerust vervangen door groene thee of een andere thee die neutraal is van smaak.

Heb je het graag nog iets zoeter? Voeg dan wat extra zoetstof toe, maar vermijd suiker.

 

YOU CAN'T BUY HAPPINESS BUT YOU CAN BUY TEA AND THAT'S KIND OF THE SAME THING.

meer lezen 0 Berichten

Pompoenwafeltjes

Zoete dessertjes of tussendoortjes waarin groenten verwerkt worden? Dat kan! En dat bewijs ik graag met dit receptje voor pompoenwafeltjes. Jaja, wafeltjes met pompoen! Perfect bij dit herfstweertje en ook leuk om samen met de kids te bakken.

 

Pompoen is dan ook een groente die zich goed leent om in zoete gerechten te verwerken. Ook vorig jaar postte ik een zoet gerechtje met pompoen namelijk deze pompoentaart.

 

Benieuwd? Hieronder vind je het receptje, veel plezier ermee!

 

meer lezen 0 Berichten

Kaastaart met frambozencoulis

De koude winterdagen komen eraan, ideaal om aan het bakken te gaan. En dat heb ik dit weekend dan ook gedaan. Ik maakte een kaastaart met frambozencoulis (op basis van diepvriesframbozen).

 

Het is niet alleen een lekkere, maar ook een lichte variant. Omdat ik kies om met magere platte kaas en zoetstof te werken maak ik hem kcal- arm en dus ook gezonder.  De frambozencoulis erbij zorgt voor een extraatje. We zoeken dan ook naar een goede balans tussen zoet en zuur in de coulis.

 

Ik maak er een gezond alternatief van, maar dit wil niet zeggen dat je er onbeperkt/dagelijks mag van eten. Genieten met mate blijft ook bij gezond gebak de boodschap!

 

Veel succes en plezier met het receptje!

meer lezen 0 Berichten

Ovenschotel met pompoen

Het is eind Oktober, dit wil zeggen bijna Halloween! Dan duiken overal de pompoenen op. In de tuin, in de supermarkt of als versiering. Maar niet alleen als versiering, je kan er ook lekkere en gezonde receptjes mee maken! zoals deze ovenschotel.

meer lezen 0 Berichten

Carrot cake

Tijdens de opendeurweek in het praktijkhuis in Veurne, maakte ik tijdens mijn infosessie op woensdag en voor de openhuis op zaterdag deze lekkere en gezonde "Carrot cake". Een leuke manier om bijna ongemerkt toch groenten te eten en dit in een zoet dessert!

 

Probeer het zelf even uit met onderstaand recept!

meer lezen 0 Berichten

Bruin brood

Deze namiddag heb ik brood gebakken! Ik ben zot van vers brood! Eerst de handen helemaal vuil maken door het deeg te mengen en te kneden en daarna vult het de keuken met een zalige geur! Alleen maar voordelen dus.  En dan moet het leuktse moment nog komen... het proeven!

 

Ik raad iedereen aan om het eens te proberen. 

Onderstaand recept helpt je op weg.

meer lezen 0 Berichten

Frambozenaart

De frambozen zijn nog even in het seizoen (tot eind oktober) daarom heb ik ze gebruikt om er een lekker en "gezond" dessertje mee te maken. Ze voorspellen zon en goede temperaturen vandaag. Ideaal weer om een zomers en fris gebakje op tafel te zetten. 

 

Geniet ervan!

meer lezen 0 Berichten

Rabarbertaart

Het seizoen van rabarber (Maart- Juli) is al even voorbij maar aan mijn plant thuis had ik nog enkele stengels. Daarom kreeg ik het idee van er een lekkere rabarbertaart mee te maken. Dit weekend ben ik de keuken in getrokken met dit als resultaat! Een overheerlijke rabarbertaart (al zeg ik het zelf). We hebben ervan genoten, zonder te overdrijven.

meer lezen 0 Berichten

Witloof met gerookte forelsalade

Vrijdag= aperitiefdag! Maar ook dat probeer ik zo gezond mogelijk te houden. Daarom heb ik vandaag witloofhapjes met zelfgemaakte gerookte forelsalade gemaakt. De witloof zorgt voor extra groenten, in plaats van de salade op een toastje te smeren en de salade heb ik mager bereid.

 

De salade kan je ook maken als alternatief voor beleg op de boterham!

 

Veel succes en plezier met het receptje.

meer lezen

Yoghurtroom met vers fruit: on the go

Ik vind het niet altijd gemakkelijk om gezonde dessertjes of 4-uurtjes, on the go mee te nemen. Al snel verval je in een gemakkelijke koek. Daarom maak ik voor mezelf vaak deze yoghurtroom! In combinatie met fruit, het ideale en stevige tussendoortje.

meer lezen

Kids proof lunch salad

Met het thema "BACK TO SCHOOL" in het achterhoofd, probeer ik jullie deze week wat inspiratie te geven voor lekkere, gezonde en kleurrijke lunches voor onze (b)engeltjes of voor jezelf natuurlijk! 

Want mijn motto is variatie doet eten.

meer lezen 0 Berichten

Boterham sushi met hummus

BACK TO SCHOOL
Dit betekent bij heel wat gezinnen inspiratie zoeken voor een gezonde en lekkere lunchbox. Ik geef jullie dan ook graag enkele ideetjes! Vanddag een boterham sushi met hummus en groentjes en ter aanvulling enkele nootjes en verse druiven.

 

Ik wens iedereen een goede start op school!

meer lezen 0 Berichten

Quiche met paprika, tomaat en feta

Snel en gezond, inderdaad het lijkt niet zo maar het kan! omdat ik een drukke avond voor de boeg heb, heb ik gekozen om deze quiche als avondmaal te maken. Je kan ze gemakkelijk op voorhand maken en dan later afbakken of afbakken en opnieuw opwarmen. Je kan er ook gemakkelijk de overschotten uit de koelkast in verwerken! bij mij was dat nu paprika, tomaat en feta. Je kan dit dus evengoed met andere groenten maken. Wij gaan er deze avond alvast van genieten! veel plezier met het receptje!

meer lezen 0 Berichten

Bananenbrood met chocolade

Het is feestdag, dan heb ik wat tijd om in de keuken te duiken. In mijn fruitmand had ik nog enkele overrijpe bananen liggen ideaal voor het volgende receptje!

 

Ik maakte dan ook dit heerlijke en gezonde bananenbrood! lekker als ontbijt met yoghurt en fruit of als tussendoortje. 

meer lezen 0 Berichten

Granolakoekjes

Granola is voor de meeste mensen wel bekend als een lekker en gezond ontbijtalternatief. Maar wist je dat je er ook snelle en gezonde tussendoortjes mee kan maken? Zoals bijvoorbeeld deze granolakoekjes. Ze zijn eenvoudig en snel klaar met slechts 2 ingrediënten.

meer lezen 0 Berichten

Granola

Vandaag ben ik aan het foodpreppen. Dit betekent dat ik vanalles van eten aan het voorbereiden ben voor de komende week. Ik heb onder andere deze granola gemaakt. Zo heb ik altijd een gezond ontbijt voor handen. Ik serveer de granola met magere yoghurt en fruit! 

 

Granola is een gezond ontbijtalternatief, zeker als je hem zelf maakt zit hij boordevol vezels. Met soorten uit de winkel moet je vaak opletten of ze niet teveel noten en dus vetten gaan bevatten (noten zijn een bron van goede vetten, maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat we ermee gaan overdrijven) en vaak bevatten ze ook veel suiker! Daarom is het beter om hem zelf te maken. Het is niet moeilijk en neemt niet veel tijd in beslag en met een volledige pot kan je wel even voort. Probeer het zelf maar!


meer lezen 0 Berichten

Rijstgriesmeelpudding

Ik ben enkele nieuwe receptjes aan het uitproberen. Waaronder deze rijstgriesmeelpudding. Rijstgriesmeelpudding is een gezond tussendoortje of dessertje die snel klaar is, en wanneer het met de juiste ingrediënten (zoals hieronder verder uitgelegd) bereid wordt is het ook gezond! 2 vliegen in 1 klap. Geniet ervan.

Ik heb gekozen om magere melk te gebruiken omdat deze minder vet bevat. Daarnaast heb ik gekozen voor zoetstof in plaats van suiker, omdat zoetstof minder tot geen energie levert in vergelijking met suiker. Als afwerking heb ik gekozen voor vers fruit, dit zit vol goede vitaminen en mineralen.


meer lezen 0 Berichten

Panna cotta met speculoos

Het is bijna moederdag! Een dag waarop we alle mama's even extra in de watten leggen! Wil jij jouw mama ook graag even culinair en gezond verwennen? Ik maakte voor mijn mama deze panna cotta met speculoos, afgewerkt met rood fruit!

 

Probeer het snel even uit en laat mij zeker weten wat jouw mama ervan vond.

meer lezen 0 Berichten

Bananen-amandelcakejes

Overrijpe bananen in de fruitmand? en wil je eens iets gezonder en gevarieerder dan een milkshake? Dan is dit receptje iets voor jou! Ik maakte met een overrijpe banaan, lekkere banaancakejes met amandelnoten. Lekker en gezond om met mate van te genieten.

meer lezen 0 Berichten

Volkoren pitabroodje met gerookte zalm

Een gezonde, snelle en zomerse lunch hoeft niet zo moeilijk of ingewikkeld te zijn. Vind je een gewone boterham met beleg maar wat saai? Probeer dan eens dit lunchreceptje. Ook gemakkelijk om op voorhand te bereiden en mee te nemen naar het werk!

meer lezen 0 Berichten

Quiche met spinazie, paprika en feta

Een quiche is eens een leuk alternatief, en je kan er eindeloos mee variëren! Je kan er alle soorten groenten, vlees, kaas, vis, ... in verwerken. Ideaal om de koelkast uit te kuisen. Probeer het wel gezond te houden. Kies daarom vooral voor magere producten zoals ham, vis en verse groenten. Gebruik vettere producten met mate zoals feta, mozzarella, ... . Ik heb gekozen voor een quiche met spinazie, paprika en Fetakaas.

meer lezen 0 Berichten

Bananenbrood

Zoek je een leuk alternatief voor brood tijdens het ontbijt? Of een gezonde vervanger voor dat stukje cake bij de koffie? Dan is een bananenbrood voor jouw de oplossing. Als ontbijt kan je het eten met magere yoghurt en fruit. Als tussendoortje neem je gewoon een stukje. Het is een gemakkelijk recept en dus voor iedereen haalbaar.

meer lezen 0 Berichten

Rijstpap

Het hoeft geen Valentijn te zijn om je geliefde, vrienden of familie eens extra en gezond te verwennen.  Met deze hemelse rijstpap zal je ze zeker ook de rest van het jaar kunnen bekoren! 

 

De rijstpap is mager bereid en suikervrij! Het ideale dessertje of tussendoortje die je ook voldoende vult.

meer lezen 0 Berichten

Raspberry Peach Lemonade

Tournée minérale is bijna een week gestart. Tijd voor wat inspiratie  voor  een gezond drankje zonder alcohol. Ik heb vandaag een limonade gemaakt met frambozen en abrikozen en heb er alvast van genoten!

 

Probeer het zelf uit via onderstaand recept. Laat mij zeker weten wat je ervan vond!

meer lezen 0 Berichten

Havermoutrepen met kokos en zwarte chocolade

Gezond snacken, het kan! bijvoorbeeld met deze zelfgemaakte havermoutrepen. Gemakkelijk en snel te bereiden, ideaal voor wie weinig tijd heeft. En ook een perfect tussendoortje voor de studenten die nog in de blok zitten. 

 

Zelf eens proberen? hier vind je alvast het receptje. 

Laat me zeker weten wat je ervan vond!

meer lezen 0 Berichten

Pasta met feta gegrilde paprika, courgette en rucola

Tussen de feesten door zet ik graag een lichte en gezonde maaltijd op tafel. Vandaag heb ik gekozen voor volkoren pasta met geroosterde paprika, courgette, rode ui, tomaat, rucola en feta.

meer lezen 0 Berichten

Halloweenreceptjes

Gisteren was het halloween. Dit is de periode dat er ook veel pompoenen zijn en iedereen er dan ook eentje in huis haalt. Weinig inspiratie om er zelf iets mee te maken? Geen probleem, hier volgen alvast 2 recepten met pompoen. Veel plezier ermee!

meer lezen 0 Berichten

Pompelmoes limonade met basilicum

Een verfrissend drankje op een zomerse dag, een alcoholvrij aperitief of een gezond alternatief voor cola? Dan is dit receptje zeker iets voor jou! een zelfgemaakt limonade op basis van pompelmoes, zeker de moeite waard om eens te proberen.

meer lezen 0 Berichten

Homemade ice tea met citroengras

Een gezond drankje zonder alcohol? Wat dacht je van een homemade ice tea? eenvoudig en snel te maken! Het is dan ook eens iets anders dan gewoon water of water met een fruitsmaakje.

meer lezen 0 Berichten

Zoete popcorn

Een snelle en gezonde snack/ proevertje voor onze gasten tijdens de opendeur? Dat moest ik niet ver zoeken! een popcorn, gezoet met zoetstof. Heb je thuis een gezellige avond voor tv dan is deze snelle en gezonde snack ideaal en snel klaar!

meer lezen 0 Berichten

Havermoutkoekjes met banaan en chocolade

Op zaterdag 28 oktober 2017 was er opendeurdag in het praktijkhuis in Veurne. Daarop wilden we onze gasten verwennen met een lekker en vooral ook gezond hapje. Ik heb gekozen om havermoutkoekjes te maken met banaan en chocolade. Deze koekjes zijn niet alleen lekker en gezond, maar ook nog eens snel klaar te maken.

meer lezen 0 Berichten

Kaastaart met appel

Dit weekend voorspellen ze een mooi nazomerweekend. Nog even genieten van het zonnetje en.... van een heerlijk en "gezond" stukje kaastaart. De kaastaart bevat appeltjes en amandelmeel.

meer lezen 0 Berichten

Ontbijtcroque

Deze morgen had ik geen zin in gewone boterhammen. Dus koos ik voor een alternatief. Een "gezonde(re) ontbijtcroque". Met een combinatie van choco en fruit.

meer lezen 0 Berichten

Frangipanetaart met rabarber

Het zonnetje is vandaag weer van de partij na enkele grijze dagen, en het weekend staat voor de deur! Tijd om nog eens een zomerse taart te bakken! Ik heb nog wat overschot van de rabarberconfituur (zie vorig recept) en nog massa's rabarber in de tuin. Dus wordt het een frangipanetaart maar dan met rabarber in plaats van met abrikozen. 

meer lezen 0 Berichten

Rabarberconfituur zonder suiker

Door een overvloed aan rabarber in de tuin, ben ik wat aan het experimenteren met rabarber. Mijn eerste receptje is een gelei van rabarber. Een gezond alternatief voor de confituren die je in de supermarkt vindt die vol met suiker zitten.

meer lezen 1 Berichten